KaBaGe – www.kabage.be/ict Verzameling van luisterverhalen en educatieve spelletjes voor kleuters.
Kleuterspelletjes – www.kleuterspelletjes.net Legpuzzels, doolhoven, kleurplaten, … voor peuters en kleuters.
Kleuterspel – www.kleuterspel.be Educatieve spelletjes voor kinderen van 4 tot 8 jaar.
SchoolTV – www.schooltv.nl Schooltv zendt elke dag een aantal educatieve programma’s uit. Op deze site vind je een groot aanbod van deze programma’s, verknipt tot korte educatieve filmpjes.
Digitips – www.digitips.be/digitips Een verzamelpagina met links naar online oefeningen voor kleuters en leerlingen van de basisschool. Per graad en per leergebied krijg je een overzicht van de verschillende oefeningen.
KaBaGe Een waaier aan oefeningen (rekenen, taal, w.o. & Frans) voor het 1ste tot het 6de leerjaar.
Kennisnet Gespecialiseerde zoekmachine voor het basisonderwijs.
HotPotatoes Deze site biedt heel wat Hot Potatoes oefeningen per categorie aan (taal, w.o. & rekenen): invuloefeningen, kruiswoordraadsels, combineeroefeningen, …
Kidzz Kinderen kunnen op deze website informatie opzoeken over verschillende thema’s: natuur, technologie, mens, maatschappij, tijd, ruimte, …
Leerspellen Deze site biedt u een overzicht met online spelletjes met een educatief karakter. De spelletjes staan gerangschikt op vakgebied en op groep.
SchoolTV Schooltv zendt elke dag een aantal educatieve programma’s uit. Op deze site vind je een groot aanbod van deze programma’s, verknipt tot korte educatieve filmpjes.
Onlineklas Een verzameling online oefeningen. Rekenen, taal en topografie komen aan bod. Ook enkele spelletjes maken deel uit van het aanbod.
Karrewiet Het nieuws op maat van de leerlingen. Erg interessant voor wie op de hoogte wil blijven van de actualiteit.
Digitips Een verzamelpagina met links naar online oefeningen voor kleuters en leerlingen van de basisschool. Per graad en per leergebied krijg je een overzicht van de verschillende oefeningen.
Woordkasteel Compleet spellingpakket voor kinderen vanaf 6 jaar met 22 spelletjes op ieder niveau in te stellen. Met woordenlijsten voor specifieke spellingproblemen en alles natuurlijk op een speelse manier.
CLB Wat is het CLB? Waar kan ik hen vinden? Op deze website vind je achtergrondinformatie en adressen.
Let Op Eerste hulp bij leerstoornissen en/of problemen bij het leren.
Leesmethode Informatie over de leesmethode “Ik lees met Hup”.
Veiling internetten Op deze website vind je alle informatie die je zoekt over een veilig en verantwoord internetgebruik wat niet onbelangrijk is met jonge kinderen in huis.