Karamba gaat binnenkort van start met een leuk project waarbij de kinderen de kunstenaar in zichzelf naar boven kunnen laten komen. We willen onze kleuters alsook de leerlingen van de lagere school de kans geven om zich van hun creatiefste en meeste artistieke kant te tonen! Samen met de organisatie van Tekenfund maken we er dan ook een supertof project van! Wat houdt dit concreet in?

• Op maandag 5 oktober gaan we in alle klassen aan de slag als echte kunstenaars waaraan zelfs Van Gogh of Picasso niet kunnen tippen!
  • Elk kind maakt zijn eigen persoonlijke kunstwerkje op papier en mag daarin zijn of haar creativiteit helemaal de vrije loop laten! Nadien worden deze werkjes opgestuurd naar Tekenfund zodat zij gepersonaliseerde verkoopfolders kunnen drukken voor elk kind.
  • In de loop van de maand november worden de verkoopfolders aan de kinderen uitgedeeld en kunnen ze, met jullie hulp, aan de slag. Na opstart van het project krijgen de kinderen extra uitleg mee voor thuis met daarbij ook een weblink naar hun persoonlijke website en –shop. Je leest het goed, de kinderen staan zelf in voor de verkoop van hun eigen kunstwerkjes. Er zullen onder andere wenskaarten, placemats, brooddozen, magneten, sportzakjes,… besteld kunnen worden aan voordelige prijzen met daarop het kunstwerkje van jouw kapoen.

Meer informatie over de organisatie van Tekenfund zelf, vind je op het bijgevoegde foldertje.

Heel belangrijk om weten is dat de winst die deze actie zal opleveren, integraal gebruikt wordt ten voordele van onze school. We zijn aan het sparen voor een nieuw speeltuig, investeren volop in onze speelwei enzovoort. Na afloop van de actie wordt onze school ook extra beloond met een grote collage waarop de kunstwerkjes van alle kinderen te zien zullen zijn. Een kleurrijk aandenken om onze school extra op te smukken!

Hopelijk hebben wij jullie via deze weg al een beetje benieuwd én warm kunnen maken voor dit leuke en creatieve project!

Artistieke groetjes van het hele lerarenteam!