Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019

Bij het uitwerken van een inschrijvingsbeleid voor onze school steunen we op de regelgeving opgelegd via het decreet “Inschrijvingsrecht in het basisonderwijs”.

Dit decreet verplicht scholen een maximumcapaciteit vast te stellen om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen. Voor onze school bedraagt de maximumcapaciteit in de kleuterschool 90 kleuters en in de lagere school 140 kinderen met als maximumaantal kinderen per geboortejaar (kleuters) of per klas (lagere school) 24 kinderen.

Voor het schooljaar 2018-2019 starten de inschrijvingen op maandag 1 maart 2019. Vanaf deze datum moet de school voorrang geven aan kinderen met een broer of zus die reeds ingeschreven zijn op school.

Concreet betekent dit:

-    Vanaf 1 maart 2019: Inschrijving van kinderen die reeds een broer of zus op onze school hebben.

-    Vanaf 16 maart 2019: Inschrijving van kinderen, geboortejaar 2017 en ouder die geen broer of zus op onze school hebben.

Inschrijven kan alle dagen tijdens de schooluren of na telefonische afspraak of via mail. Gelieve de ISI+kaart of de Kids-ID van uw kind mee te brengen! Dit is belangrijk voor een wettelijke geregistreerde inschrijving.

Kleuters, die de leeftijd van 2,5 jaar bereikt hebben, mogen naar school op bepaalde instapmomenten. Inschrijven kan vóór de leeftijd van 2,5 jaar. De instapdata zijn:

- de eerste schooldag na de zomervakantie

- de eerste schooldag na de herfstvakantie

- de eerste schooldag na de kerstvakantie

- de eerste schooldag van februari

- de eerste schooldag na de krokusvakantie

- de eerste schooldag na de paasvakantie

- de eerste schooldag na O.H. Hemelvaart

Kleuters, ouder dan 3 jaar en lagereschoolkinderen kunnen elk moment instappen.

Inschrijven kan na telefonisch contact 015 71 24 13

of via mail